Treceți la conținutul principal

Din 20 iulie vă invităm on-line, pe TNB-TV! - Într-o lume prea agitată, artiștii aduc echilibrul


Pentru ca spectatorii noștri să nu simtă atât de mult distanța impusă de împrejurări, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București lansează în această lună o nouă provocare: TNB-TV! Aceasta este, din luna iulie, noua denumire a canalului de youtube al teatrului.

Prima transmisie live a TNB-TV va începe luni, 20 iulie, la ora 17.00, cu doar câteva zile înainte de data premierei spectacolului ”Jurnal de România. 1989”, regizat de Carmen Lidia Vidu la TNB. Spectacolul va fi prezentat în premieră, pe 24, 25 și 26 iulie, la Amfiteatru TNB, unul dintre puținele spații teatrale deschise publicului în această perioadă. Aici, se derulează și în acest an programul ”Nopți de vară, sus, pe teatru”, în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național București.

Pe TNB-TV veți putea vedea primele transmisii live on-line din inima Teatrului Național București, materiale video realizate de echipa de comunicare a TNB, cu ajutorul echipei Studioului Media al TNB – care va asigura filmarea și transmisia live a unor materiale video realizate special pentru publicul pasionat de teatru.

TNB-TV vă va prilejui întâlniri speciale, interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Național, dar și cu cei care ni se vor alătura pe parcursul proiectelor derulate aici.

TNB-TV on-line este un prim pas către o televiziune on-line dedicată adevăratelor vedete, cum ne place să spunem, în contextul în care termenul ”vedetă” este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des și prea fără atenție.

Primul interviu, cu care TNB-TV va începe seria de transmisii live, luni, 20 iulie, este ocazionat de premiera spectacolului de teatru documentar ”Jurnal de România.1989”, cel mai nou episod dintr-un proiect mai amplu al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Vom afla de la artiștii care au participat la realizarea spectacolului, gânduri, speranțe, idei și poate... câteva secrete din timpul lucrului. Transmisia fiind live, veți putea interveni în discuție prin intermediul mesajelor, le veți putea pune întrebări invitaților și veți avea cel puțin o șansă de a afla răspunsurile, pe loc.

Sperăm să fiți alături de noi în număr cât mai mare, pe TNB-TV, canal video la care puteți avea acces în orice moment la adresa: http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti

 

Canalul Youtube TNB – interfața video on-line a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București – a găzduit, în perioada martie-iunie 2020, transmisii în sistem de streaming live ale Conferințelor TNB (materiale preînregistrate de-a lungul anilor) și ale câtorva dintre spectacolele fixate pe suport video și păstrate în arhiva teatrului. Spectatorii fideli, mai vechi sau nou abonați ai Youtube Channel TNB (astăzi, în număr de 9150 și nu numai din România) au putut urmări câteva titluri din repertoriul curent: ”Furtuna”, ”Allegro, ma non troppo”, ”Două loturi”, ”Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”,”Luminița, de la capătul tunelului”. Au fost difuzate, însă, și spectacole mai vechi care nu mai pot fi văzute pe scenă, precum ”Năpasta”, ”Ultima oră”, ”Take, Ianke şi Cadîr”, ”Visul unei nopți de vară”.

TNB-TV a apărut la inițiativa compartimentului de comunicare-promovare al TNB, în urma succesului pe care l-au avut, în rândul spectatorilor, aceste transmisii în regim streaming din perioada martie-iunie 2020.

Propunerea a fost făcută în scopul creării unei alternative de program on-line pentru spectatorii interesați de teatru, de scenă, de viața artiștilor și de activitățile artistice care se desfășoară în jurul spectacolelor de teatru. Dorim ca, acest canal de comunicare să rămână dedicat doar vieții teatrale, evitând orice interferențe cu subiectele de altă natură ce populează canalele media. Le propunem, de aceea, viitorilor noștri spectatori, ca în timpul acestor reprize de streaming-live să respectăm cu toții regula jocului, aceea de a evita orice deviere de la această direcție strict culturală.

TNB-TV își dorește să fie o oază de informație curată, în care să putem comunica cu artiștii, pe subiecte strict legate de activitatea lor artistică, de proiectele, visurile și dorințele lor profesionale.

De aceea, sloganul sub care TNB-TV își va desfășura activitatea este:

”Într-o lume prea agitată, artiștii aduc echilibrul”.

 

Vă așteptăm, în fiecare seară, la spectacole și, mai nou, on-line, la TNB-TV !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tandreţea magnoliilor de oţel

Robert Harling. Poate numele nu vă spune prea multe. „Steel Magnolias” („Magnolii de oţel”). Deja sună cunoscut, nu? Este titlul piesei de teatru scrisă de dramaturgul american şi adaptată de nenumărate ori pentru marele ecran, televiziune şi radio. De ce a avut un asemenea succes acest text? Nu este oare doar o poveste ca oricare alta? Poate da, poate nu... Pentru că ceea ce reuşeşte Robert Harling să facă este mai mult decât să nareze întâmplări obişnuite din viaţa unor femei din Louisiana. El vorbeşte despre cu totul altceva în piesa lui, aducând în prim-plan transformările prin care trece orice femeie, în momentul când este pusă faţă în faţă cu fapte de viaţă. Dramaturgul reuşeşte, astfel, să contureze portretele puternice ale unor femei (mame, bunici, soţii şi, cel mai important, prietene) care devin caractere general valabile în orice timp, în orice spaţiu social-cultural, şi care demonstrează că feminitatea poate să împletească puterea de oţel cu tandreţea şi delicateţea florilo

O călătorie virtuală magică

Traversăm vremuri grele. Pentru unii chiar vremuri cumplite ori tragice. Lumea este speriată, panicată, izolată, lipsită aparent de iubire şi de apropierea fizică (ce pentru unii contează atât de mult). Ne este teamă să ne atingem, să ne îmbrăţişăm. Şi totuşi, nu trebuie să uităm că suntem oameni, cu o conştiinţă, cu un suflet, cu inimi calde ce bat în fiecare piept. Să nu uităm că dragostea şi solidaritatea sunt cele două aspecte care ne pot salva atât psihic cât şi fizic din cele mai grele încercări şi care ne pot duce mai departe spre un tărâm magic, unde suntem cu adevărat ocrotiţi de toate relele. Unul din mijloacele prin care ne putem face spiritul să continue să trăiască şi să primească hrană este arta. Arta, atât de hulită şi lăudată, în acelaşi timp. Arta, care te ridică, care îţi pune oglinda propriului suflet în faţă, care îţi adresează întrebări mai mult sau mai puţin retorice. Momentele acestea care ne supun răbdarea şi empatia la teste extreme, pot fi trecute mai uş

De-a râsu’-plânsu’

Teatrul Naţional din Bucureşti se mândreşte a fi prima scenă a ţării. Şi, cu cele mai recente premiere ale sale umplând sălile până la refuz, se dovedeşte că este adevărat. De ce? Pentru că repertoriul său cuprinde atât texte consacrate din marea literatură dramatică universală şi românească, dar şi piese noi, ale autorilor contemporani (români şi străini). În plus, numele regizorilor şi al actorilor ce performează pe scena naţionalului bucureştean reprezintă, la rândul lor, garanţii ale calităţii şi, astfel, al succesului. Un asemenea caz îl constituie şi „Noii infractori”, una din recentele premiere desfăşurate pe scena Sălii Mari a teatrului. Textul, semnat de Edna Mazya (unul din cei mai cunoscuţi, apreciaţi şi jucaţi dramaturgi israelieni din lume), este una din cele mai acide satire sociale actuale. Deşi este prezentată ca fiind o comedie şi deşi publicul râde în hohote în anumite momente-cheie, substratul psiho-social este cu mult mai adânc şi mai însemnat şi rep