Treceți la conținutul principal

Livestream! Concursul George Enescu lansează Provocarea „Salvează Frumusețea în viață” de ziua lui George Enescu

Puteti urmări livestream-ul chiar aici:


Concursul Internațional George Enescu 2020 invită presa, publicul larg și artiștii din toate domeniile să ia parte online la celebrarea zilei de naștere a marelui nostru compozitor, George Enescu, pe 19 august 2020, prin acceptarea Provocării „Salvează Frumusețea în viață”, ca răspuns la pandemia care i-a confruntat brutal pe oameni cu imensa lor fragilitate și a dat peste cap viața artistică și culturală, atât în România, cât și în întreaga lume.

Provocarea „Salvează Frumusețea în viață” este o campanie de conștientizare, menită să aducă un suflu nou în societate și să-i inspire pe oameni să reziste pandemiei, alegând cum reacționează la ea și oferind artelor sprijinul și importanța necesare pentru ca să facă loc frumuseții în viață, în ciuda coronavirusului.

Campania, prilejuită de începerea Concursului Enescu pe 29 august 2020, va fi lansată pe 19 august, la ora 11.00, în cadrul unui eveniment online, „Conversații despre Frumusețe în viață”, transmis pe www.festivalenescu.ro și pe Pagina de Facebook a Festivalului Enescu, cu participarea unor artiști și oameni de cultură reprezentativi și apreciați din diverse domenii artistice: actrița Maia Morgenstern, poetul și dramaturgul Matei Vișniec, compozitorul Dan Dediu, artistul plastic Mircea Cantor, producătoarea de film Ada Solomon, artista muzicală Bianca Ionescu, violonistul Alexandru Tomescu, actrița Medeea Marinescu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Mihai Ritivoiu, dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu, criticul de film Irina Margareta Nistor,  actorul Marius Manole, jurnalistul de cultură Marius Constantinescu, promotorul de cultură și fondatorul ARCEN, Edmond Niculușcă.

Ca simbol al importanței colaborării între arte, al talentului în continuă evoluție și al curiozității artistice, Concursul Enescu a invitat-o pe apreciata actriță Ana Ularu să se implice și să susțină această inițiativă. Rezultatul îl vom da publicității tot în cadrul evenimentului online din 19 august: clipul video al campaniei, într-o narare excepțională a Anei Ularu, și răspunsul personal și emoționant al actriței la Provocarea „Salvează Frumusețea în viață”.

Tot în cadrul evenimentului din 19.08, directorul executiv al Festivalul și Concursului George Enescu, Mihai Constantinescu, va ieși din zona de confort, din culise,  și va vorbi despre ce înseamnă să aduci frumusețe în viața oamenilor și a artiștilor în vreme de pandemie.

Desfășurarea evenimentului:

Site: www.festivalenescu.ro 

Moderator: Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului George Enescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tandreţea magnoliilor de oţel

Robert Harling. Poate numele nu vă spune prea multe. „Steel Magnolias” („Magnolii de oţel”). Deja sună cunoscut, nu? Este titlul piesei de teatru scrisă de dramaturgul american şi adaptată de nenumărate ori pentru marele ecran, televiziune şi radio. De ce a avut un asemenea succes acest text? Nu este oare doar o poveste ca oricare alta? Poate da, poate nu... Pentru că ceea ce reuşeşte Robert Harling să facă este mai mult decât să nareze întâmplări obişnuite din viaţa unor femei din Louisiana. El vorbeşte despre cu totul altceva în piesa lui, aducând în prim-plan transformările prin care trece orice femeie, în momentul când este pusă faţă în faţă cu fapte de viaţă. Dramaturgul reuşeşte, astfel, să contureze portretele puternice ale unor femei (mame, bunici, soţii şi, cel mai important, prietene) care devin caractere general valabile în orice timp, în orice spaţiu social-cultural, şi care demonstrează că feminitatea poate să împletească puterea de oţel cu tandreţea şi delicateţea florilo

O călătorie virtuală magică

Traversăm vremuri grele. Pentru unii chiar vremuri cumplite ori tragice. Lumea este speriată, panicată, izolată, lipsită aparent de iubire şi de apropierea fizică (ce pentru unii contează atât de mult). Ne este teamă să ne atingem, să ne îmbrăţişăm. Şi totuşi, nu trebuie să uităm că suntem oameni, cu o conştiinţă, cu un suflet, cu inimi calde ce bat în fiecare piept. Să nu uităm că dragostea şi solidaritatea sunt cele două aspecte care ne pot salva atât psihic cât şi fizic din cele mai grele încercări şi care ne pot duce mai departe spre un tărâm magic, unde suntem cu adevărat ocrotiţi de toate relele. Unul din mijloacele prin care ne putem face spiritul să continue să trăiască şi să primească hrană este arta. Arta, atât de hulită şi lăudată, în acelaşi timp. Arta, care te ridică, care îţi pune oglinda propriului suflet în faţă, care îţi adresează întrebări mai mult sau mai puţin retorice. Momentele acestea care ne supun răbdarea şi empatia la teste extreme, pot fi trecute mai uş

De-a râsu’-plânsu’

Teatrul Naţional din Bucureşti se mândreşte a fi prima scenă a ţării. Şi, cu cele mai recente premiere ale sale umplând sălile până la refuz, se dovedeşte că este adevărat. De ce? Pentru că repertoriul său cuprinde atât texte consacrate din marea literatură dramatică universală şi românească, dar şi piese noi, ale autorilor contemporani (români şi străini). În plus, numele regizorilor şi al actorilor ce performează pe scena naţionalului bucureştean reprezintă, la rândul lor, garanţii ale calităţii şi, astfel, al succesului. Un asemenea caz îl constituie şi „Noii infractori”, una din recentele premiere desfăşurate pe scena Sălii Mari a teatrului. Textul, semnat de Edna Mazya (unul din cei mai cunoscuţi, apreciaţi şi jucaţi dramaturgi israelieni din lume), este una din cele mai acide satire sociale actuale. Deşi este prezentată ca fiind o comedie şi deşi publicul râde în hohote în anumite momente-cheie, substratul psiho-social este cu mult mai adânc şi mai însemnat şi rep