Treceți la conținutul principal

Livestream! Concursul George Enescu lansează Provocarea „Salvează Frumusețea în viață” de ziua lui George Enescu

Puteti urmări livestream-ul chiar aici:


Concursul Internațional George Enescu 2020 invită presa, publicul larg și artiștii din toate domeniile să ia parte online la celebrarea zilei de naștere a marelui nostru compozitor, George Enescu, pe 19 august 2020, prin acceptarea Provocării „Salvează Frumusețea în viață”, ca răspuns la pandemia care i-a confruntat brutal pe oameni cu imensa lor fragilitate și a dat peste cap viața artistică și culturală, atât în România, cât și în întreaga lume.

Provocarea „Salvează Frumusețea în viață” este o campanie de conștientizare, menită să aducă un suflu nou în societate și să-i inspire pe oameni să reziste pandemiei, alegând cum reacționează la ea și oferind artelor sprijinul și importanța necesare pentru ca să facă loc frumuseții în viață, în ciuda coronavirusului.

Campania, prilejuită de începerea Concursului Enescu pe 29 august 2020, va fi lansată pe 19 august, la ora 11.00, în cadrul unui eveniment online, „Conversații despre Frumusețe în viață”, transmis pe www.festivalenescu.ro și pe Pagina de Facebook a Festivalului Enescu, cu participarea unor artiști și oameni de cultură reprezentativi și apreciați din diverse domenii artistice: actrița Maia Morgenstern, poetul și dramaturgul Matei Vișniec, compozitorul Dan Dediu, artistul plastic Mircea Cantor, producătoarea de film Ada Solomon, artista muzicală Bianca Ionescu, violonistul Alexandru Tomescu, actrița Medeea Marinescu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Mihai Ritivoiu, dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu, criticul de film Irina Margareta Nistor,  actorul Marius Manole, jurnalistul de cultură Marius Constantinescu, promotorul de cultură și fondatorul ARCEN, Edmond Niculușcă.

Ca simbol al importanței colaborării între arte, al talentului în continuă evoluție și al curiozității artistice, Concursul Enescu a invitat-o pe apreciata actriță Ana Ularu să se implice și să susțină această inițiativă. Rezultatul îl vom da publicității tot în cadrul evenimentului online din 19 august: clipul video al campaniei, într-o narare excepțională a Anei Ularu, și răspunsul personal și emoționant al actriței la Provocarea „Salvează Frumusețea în viață”.

Tot în cadrul evenimentului din 19.08, directorul executiv al Festivalul și Concursului George Enescu, Mihai Constantinescu, va ieși din zona de confort, din culise,  și va vorbi despre ce înseamnă să aduci frumusețe în viața oamenilor și a artiștilor în vreme de pandemie.

Desfășurarea evenimentului:

Site: www.festivalenescu.ro 

Moderator: Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului George Enescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea romanului Istoria apelor semnat de Maja Lunde, autoarea bestsellerului Istoria albinelor

Hipnotic, emoționant, inspirator,  Istoria apelor , un nou roman semnat de Maja Lunde, marea revelație a literaturii norvegiene, a apărut în această toamnă în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Ivonei Berceanu. Asemenea bestsellerului internațional  Istoria albinelor ,  Istoria apelor  se concentrează asupra puterii naturii și a spiritului uman.   •   Urmăriți lansarea live, pe Facebook , miercuri 28 octombrie, de la ora 19.30. Participă: Dana Pîrvan, Cristina Stănciulescu, Marius Constantinescu. Moderator: Denisa Comănescu. Înregistrarea evenimentului va fi disponibilă ulterior pe  canalul YouTube Humanitas .   •   În fiordurile înghețate ale Norvegiei de azi, a căror frumusețe sălbatică este mutilată de lăcomia omului, sau în Europa viitorului, deșertificată, devastată de războaiele purtate pentru cea mai prețioasă resursă a vieții, apa este cea care hotărăște destine și reconfigurează harta lumii. 2017. Signe a crescut în Norvegia, într-un peisa

"Sorry", online live de la Teatrul Bulandra!

Bulandra continuă seria difuzărilor în regim live streaming. 📆 În această seară, de la ora 19.00, SORRY de Aleksandr Galin, în regia lui Yuri Kordonsky. O tulburătoare poveste de dragoste, o reîntâlnire după 20 de ani, în care speranţele şi deziluziile lasă loc unui dialog de un dramatism consistent, într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate. 🎭 Distribuţia: Mariana Mihuț (Inna Rassadina) Ion Caramitru (Iuri Zvonariov) 🎭 Scenografia: Nina Brumuşilă 📷 Fotografii de Cosmin Ardeleanu ______________________ 🎤 Yuri Kordonsky: ”Iubesc oamenii. Iubesc viaţa, şi în frumuseţe, şi în urâţenie. Există o parte frumoasă a vieţii, clipa care trece. Faptul că ea trece, asta o face frumoasă. Cred că şi de asta teatrul e viu. Teatrul e clipa care trece. La film, poţi să vezi aceeaşi imagine o dată, de două ori, de o sută de ori, asculţi muzică şi poţi să repeţi aceeaşi piesă, dar la teatru, clipa nu se repetă niciodată. Stai în sală, vezi ceva şi realizezi că nu se va mai repeta nicio

Tandreţea magnoliilor de oţel

Robert Harling. Poate numele nu vă spune prea multe. „Steel Magnolias” („Magnolii de oţel”). Deja sună cunoscut, nu? Este titlul piesei de teatru scrisă de dramaturgul american şi adaptată de nenumărate ori pentru marele ecran, televiziune şi radio. De ce a avut un asemenea succes acest text? Nu este oare doar o poveste ca oricare alta? Poate da, poate nu... Pentru că ceea ce reuşeşte Robert Harling să facă este mai mult decât să nareze întâmplări obişnuite din viaţa unor femei din Louisiana. El vorbeşte despre cu totul altceva în piesa lui, aducând în prim-plan transformările prin care trece orice femeie, în momentul când este pusă faţă în faţă cu fapte de viaţă. Dramaturgul reuşeşte, astfel, să contureze portretele puternice ale unor femei (mame, bunici, soţii şi, cel mai important, prietene) care devin caractere general valabile în orice timp, în orice spaţiu social-cultural, şi care demonstrează că feminitatea poate să împletească puterea de oţel cu tandreţea şi delicateţea florilo