Treceți la conținutul principal

Noutati de la Editura Art

 

ARTHUROTECA // Lecturi cu Adriana Moca

Adina Popescu a scris volumul 8 povestiri de pe Calea Moșilor mai întâi pentru sine, apoi pentru cei care își doresc să descopere o maşină a timpului care să-i poarte în anii 1980, dar și ca să îi ajute pe toți copiii să se simtă bine cu copilăria lor și să nu o piardă niciodată. Povestirea Cum am devenit poetă poate fi ascultată aici în lectura Adrianei Moca. 

Te invităm să asculți și alte fragmente din seria ARTHUROTECA pe canalul nostru de Youtube.


L-am întrebat pe Florin Bican cum e să fii autorul lui Apolodor și ne-a răspuns într-o înregistrare video aici Cred că numai Gellu Naum știe cum e să fii autorul lui Apolodor. Eu am devenit, incidental, autorul unui Apolodor mai mic, care îi datorează totul marelui Apolodor al lui Gellu Naum.

Dacă n-ai aflat, Apolodor Explorator este o nouă colecție Arthur dedicată copiilor de peste 6 ani care sunt curioși să exploreze lumea toată alături de mult îndrăgitul pinguin. Primul volum, Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor va fi disponibil în curând pe site.

Simona Popescu: „Apolodor, personajul lui Gellu Naum, cel din volumele lui pentru copii (de toate vârstele!), și-a găsit un prieten rar – pe Florin Bican, un subtil apolodorofil, care s-a hotărât să-l ducă spre noi aventuri. Florin Bican îl călăuzește de data aceasta pe celebrul pinguin prin Delta Dunării, unde ni se deschide o încântătoare lume cu păsări de tot felul, de care ne despărțim greu. Dar ni se promite că pinguscriicălătorul Apolodor o să-și urmeze calea mai departe spre alte lumi, spre-o altă carte. Să adăugăm și că în noile lui trasee e însoțit și de minunatul cronicar în imagini Dan Ungureanu.“


Ce am mai citit

Editura Vlad și Cartea cu Genius // Găsește diferențele!  

Autoarea și ilustratoarea Ashley Spires a creat o minunată carte despre o fetiță ambițioasă și un cățel care se întâmplă să îi fie cel mai bun prieten. Într-o bună zi, fetiței îi vine o idee minunată: cu ajutorul prietenului ei, va face ceva ce nu s-a mai văzut. Nu o să îți dezvăluim restul poveștii, dar te provocăm să găsești cele 8 diferențe din ilustrația extrasă din carte. Descarcă fișa de activitate de aici și verifică rezultatul pe blog 

P.S.: Nu trișa! 

Fișa de activitate este inspirată de cartea Ceva ce nu s-a mai văzut de Ashley Spires. 

 

 

Editura Grafic // Saga continuă!

Una dintre cele mai apreciate serii de benzi desenate din lume ajunge la al doilea volum în limba română. Începută în 2012, epopeea sci-fantasy semnată de Brian K. Vaughan și Fiona Stapels a obținut o multitudine de premii, între care Eisner, Harvey, Hugo și British Fantasy Award. Saga a devenit și cea mai bine vândută serie independentă din SUA, detronând astfel celebra The Walking Dead a lui Robert Kirkman, publicată tot de Image Comics .

Iată ce spunea Brian K. Vaughan în 2012, într-un interviu pentru Comics Alliance despre lumea din Saga „Universul din Saga este inspirat de un ciudat „paracosm” pe care mi l-am construit în cap încă de când eram copil, așa că știu o grămadă de chestii aiuritoare despre istoria, economia lui, etcetera. Cu toate astea, locul a devenit real pentru mine când Fiona a început să-l deseneze. Personajele și lumile ei sunt mult mai precise și mai nebunești decât tot ce mi-am imaginat.” 

Citește un fragment din noul volum pe blogul Grafic .

 

Editura Youngart // Cărți despre bullying 

Cărțile ne oferă oportunitatea să acționăm și să intervenim din timp; teme și probleme care înainte ni se păreau doar vag familiare capătă o semnificație aparte după ce descoperim, prin intermediul personajelor fictive, cât de dureroasă este indiferența noastră.

Bullying-ul este un fenomen în creștere, inclusiv în România, însă poate să fie combătut din timp, cu sprijinul familiei și al profesorilor, dar, în mod special, cu sprijinul colegilor de clasă, care trebuie să abandoneze tabăra neutră și să ia inițiativă.

Simona Stoica a găsit trei cărți care stârnesc discuții, nasc idei și conturează oameni. Hai și tu pe blogul Youngart să vezi ce a ales.

 

Editura ART // Fredrik Backman: Un fascinant cameleon al literaturii contemporane

Suedez pasionat de sport, Fredrik Backman este unul dintre cei mai populari scriitori contemporani. Pe cât de popular, pe atât de discret. Nu se știu foarte multe lucruri despre autorul fenomen al literaturii ultimilor ani. Pasionat de povești și de scris, mulțumit că-și poate câștiga existența din scris și că poate petrece mai mult timp cu soția și copiii pentru că nu este nevoit să-și părăsească casa zilnic pentru a merge la serviciu.

Întrebat care este prima lui amintire despre momentul în care a decis că vrea să se facă scriitor sau să creeze povești pentru cei din jur, a mărturisit că... nu-și aduce aminte. Își aduce aminte doar că mama lui îi citea din Frații Inimă de Leu de Astrid Lindgren la scurt timp după ce bunicul lui murise, încercând astfel să aducă în discuție subiectul morții și al dorului pentru cel dispărut. A fost momentul în care a realizat că poveștile pot să te pregătească pentru orice.

Citește mai multe despre aceste scriitor fascinant pe blogul editurii ART . Cel mai recent roman al său, Oameni anxioși (traducere din limba suedeză de Andreea Caleman), a apărut de curând în colecția musai a editurii ART. 

 

Colecția Sapiens // Ca o carte nesfârșită, marea…

„Doamne, câte poveşti pot avea bărcile astea la care visăm şi care poate că ne visează şi ele pe noi…” – Alfred Neagu

Radu Lilea, redactor-șef Sapiens, a stat de vorbă cu Alfred Neagu, traducătorul cărților Navigând singur în jurul lumii și Lumea tăcerii , apărute în colecția de nonficțiune Sapiens :„Alfred Neagu are atâtea de povestit, încât pare că în biografia lui de până acum au încăput cel puțin nouă vieți.”

Îi puteți citi povestea în Forbes Life, atât în varianta printată, cât și online, aici .

 

 

Editura Paladin // Club de carte Paladin #12 - ediție aniversară 

 

Pe 28 august sărbătorim un an de la prima ediție a clubului de lectură Paladin, în prezența unui bestseller - Metro 2033 de Dmitri Gluhovski (traducere din rusă de Antoaneta Olteanu) - primul volum din trilogia Metro

Ca de obicei, discuția va fi moderată de Liviu Szoke, blogger, cititor și traducător. Pregătim câteva surprize pentru participanți, revenim în curând cu detalii. Stay tuned! Te așteptăm pe facebook pentru mai multe detalii.


Pauza de citit // Amos e răcit – o poveste tandră despre prietenie și înțelegere 

Amos e răcit de Philip C. Stead, în traducerea Andreei Caleman, este o poveste tandră și delicată despre prietenie, generozitate și înțelegere. Copiii vor vedea aici un model de comportament care îi va face să înțeleagă mai bine importanța prieteniei și ce înseamnă să fii un prieten adevărat: să ai răbdare, să fii atent la cel de lângă tine, să încerci să-l înțelegi, să te porți delicat, să-ți faci timp pentru prietenii tăi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tandreţea magnoliilor de oţel

Robert Harling. Poate numele nu vă spune prea multe. „Steel Magnolias” („Magnolii de oţel”). Deja sună cunoscut, nu? Este titlul piesei de teatru scrisă de dramaturgul american şi adaptată de nenumărate ori pentru marele ecran, televiziune şi radio. De ce a avut un asemenea succes acest text? Nu este oare doar o poveste ca oricare alta? Poate da, poate nu... Pentru că ceea ce reuşeşte Robert Harling să facă este mai mult decât să nareze întâmplări obişnuite din viaţa unor femei din Louisiana. El vorbeşte despre cu totul altceva în piesa lui, aducând în prim-plan transformările prin care trece orice femeie, în momentul când este pusă faţă în faţă cu fapte de viaţă. Dramaturgul reuşeşte, astfel, să contureze portretele puternice ale unor femei (mame, bunici, soţii şi, cel mai important, prietene) care devin caractere general valabile în orice timp, în orice spaţiu social-cultural, şi care demonstrează că feminitatea poate să împletească puterea de oţel cu tandreţea şi delicateţea florilo

O călătorie virtuală magică

Traversăm vremuri grele. Pentru unii chiar vremuri cumplite ori tragice. Lumea este speriată, panicată, izolată, lipsită aparent de iubire şi de apropierea fizică (ce pentru unii contează atât de mult). Ne este teamă să ne atingem, să ne îmbrăţişăm. Şi totuşi, nu trebuie să uităm că suntem oameni, cu o conştiinţă, cu un suflet, cu inimi calde ce bat în fiecare piept. Să nu uităm că dragostea şi solidaritatea sunt cele două aspecte care ne pot salva atât psihic cât şi fizic din cele mai grele încercări şi care ne pot duce mai departe spre un tărâm magic, unde suntem cu adevărat ocrotiţi de toate relele. Unul din mijloacele prin care ne putem face spiritul să continue să trăiască şi să primească hrană este arta. Arta, atât de hulită şi lăudată, în acelaşi timp. Arta, care te ridică, care îţi pune oglinda propriului suflet în faţă, care îţi adresează întrebări mai mult sau mai puţin retorice. Momentele acestea care ne supun răbdarea şi empatia la teste extreme, pot fi trecute mai uş

De-a râsu’-plânsu’

Teatrul Naţional din Bucureşti se mândreşte a fi prima scenă a ţării. Şi, cu cele mai recente premiere ale sale umplând sălile până la refuz, se dovedeşte că este adevărat. De ce? Pentru că repertoriul său cuprinde atât texte consacrate din marea literatură dramatică universală şi românească, dar şi piese noi, ale autorilor contemporani (români şi străini). În plus, numele regizorilor şi al actorilor ce performează pe scena naţionalului bucureştean reprezintă, la rândul lor, garanţii ale calităţii şi, astfel, al succesului. Un asemenea caz îl constituie şi „Noii infractori”, una din recentele premiere desfăşurate pe scena Sălii Mari a teatrului. Textul, semnat de Edna Mazya (unul din cei mai cunoscuţi, apreciaţi şi jucaţi dramaturgi israelieni din lume), este una din cele mai acide satire sociale actuale. Deşi este prezentată ca fiind o comedie şi deşi publicul râde în hohote în anumite momente-cheie, substratul psiho-social este cu mult mai adânc şi mai însemnat şi rep