Treceți la conținutul principal

Evadează în lumea fanteziei

 

Editura Arthur

Dacă îți plac cărțile lui Astrid Lindgren , știi că personajele pe care le creează sunt vii, se desprind de hârtie, iau formă și îți dau avânt să explorezi tot ce e în jur și să îndrăznești să-ți depășești limitele. Fă cunoștință cu o nouă eroină: Ronia, fata de tâlhar. 

În noaptea în care se naște Ronia, cârlionțata energică cu păr negru, un trăsnet lovește așa de aproape că despică străvechea Cetate a lui Mattis, tatăl fetei de tâlhar. Este atinsă din „vârful celui mai înalt meterez până în cea mai tainică pivniță“, un hău adânc căscându-se între cele două jumătăți. Afară furtună, în cetate cântec și veselie.

Citește continuarea recenziei scrise de Felicia Roman pe blog Ronia, fată de tâlhar se află în oferta de precomenzi pe site. 

În Odiseea lui Ollie , William Joyce creează întreaga poveste în jurul ideii că și jucăriile au suflet, și ele au emoții, se simt atașate de copii. O jucărie trăiește din interacțiunea cu copilul căruia îi aparține, depinde de atenția pe care acesta i-o dă. Dacă e îndrăgită, jucăria e fericită și oferă ce are mai bun în ea. Dacă e neglijată, jucăria devine ponosită, se degradează. Jucăriile nu au viață pe cont propriu, ci în relație strânsă cu copiii. Știm asta și dintr-o altă carte, Iepurele de catifea , de Margery Williams.

Ne sunt puse în fața ochilor două fire narative – unul al iubirii, celălalt al urii – care se împletesc sau chiar se înfruntă. Iubirea îi face pe Billy și Ollie să-și sporească puterea de a simți, de a înțelege și să-și întărească relația. Pe când ura îi roade pe Pociți (numele jucăriilor căzute în întunericul uitării) emoțiile lor sărăcesc, se degradează către spaimă, inima lor se chircește.

Află mai multe despre Odiseea lui Ollie din recenzia completă scrisă de Dragoș Dodu pe blogul Arthur.




48,48 lei


28,79 lei38,38 lei


28,79 lei38,38 lei


28,79 lei38,38 lei


25,76 lei34,34 lei


Concurs #NoulArthur

Am lansat o nouă siglă Arthur, așa că i-am provocat pe cititorii noștri s-o deseneze cum știu ei mai bine. Urmărește #NoulArthur și #ConcursArthur pe Instagram și pagina noastră de facebook și poți vedea cum au decorat copiii noua siglă Arthur. 

Dacă știi un cititor cu vârsta de cel mult 12 ani, povestește-i despre concurs. Mai multe detalii găsești aici 


Povestea Ickabog

Primim zilnic din partea micilor ilustratori cele mai creative și inedite desene cu personaje sau locuri din cartea Ickabog, de J.K. Rowling. Înscrierea la concurs se poate face aici.

Chiar dacă concursul e dedicat copiilor între 7 și 12 ani, ne pot arăta și oamenii mari cum își închipuie fiecare capitol folosind #PovesteaIckabog în postările lor. 


Editura Vlad și Cartea cu Genius // 2+1 lumi fantastice ale lui Maurice Sendak

Maurice Sendak, legendarul autor al cărților pentru copii, a susținut faptul că el nu crede în copilărie. „Le poți spune copiilor orice vrei, doar spune-le dacă este adevărat sau nu.” Sendak a reușit să dea o formă fantasmelor a milioane de copii, asumându-și această responsabilitate uriașă. A scris peste 17 cărți pentru copii, inclusiv Regele tuturor sălbăticiunilorÎn bucătăria de noapte , Undeva. În lumea largă și a ilustrat alte 70 de titluri. Chiar dacă titlurile sale erau pline de absurd și de umor, el și-a luat în serios rolul de autor pentru copii, observând că fantezia trebuie întotdeauna ancorată în realitate, altfel „plutește în aer și este falsă”.




29,28 lei


29,28 lei


29 lei


miniGrafic // Ființe fantastice și benzile în care le poți găsi

Pazvante, un balaur junior, speriat de o forță necunoscută, este cel care-i avertizează pe Nor și pe Skai de prezența unui monstru în pădure. Simpaticul balaur diminutiv îi distrează pe copii și se joacă alături de ei. Doar Laci e cam răutăcios cu bietul balaur traumatizat, așa că Skai vrea să-l protejeze de băiat. 

Descoperă pe blog și alte ființe fantastice din cărțile miniGrafic.


Editura Youngart // Firefight - un roman de Sanderson cu supereroi atipici

„Vă mai amintiți cât de șocați au fost Răzbunătorii când au descoperit că Megan este Firefight? Credeam că Brandon Sanderson nu își reconsideră plot twist-urile, dar „surprizele” din Steelheart sunt completate sau schimbate în Firefight. Mă îndoiesc că autorul nu a mai păstrat câțiva ași în mânecă pentru volumul final al trilogiei, dar sunt curioasă câți o să fie legați de Megan, hotărâtă să-și schimbe în permanență rolul, de la erou la antagonist/anti-erou și invers.”

Citește recenzia scrisă de Simona Stoica și află mai multe despre lumea incredibilă imaginată de Brandon Sanderson .

 

mail  INVITĂ-ȚI PRIETENII SĂ SE ABONEZE LA  NEWSLETTER -UL EDITURII ARTHUR.  mail


PE CEI DE LA EDITURA ARTHUR ÎI GĂSEȘTI ȘI AICI


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea romanului Istoria apelor semnat de Maja Lunde, autoarea bestsellerului Istoria albinelor

Hipnotic, emoționant, inspirator,  Istoria apelor , un nou roman semnat de Maja Lunde, marea revelație a literaturii norvegiene, a apărut în această toamnă în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Ivonei Berceanu. Asemenea bestsellerului internațional  Istoria albinelor ,  Istoria apelor  se concentrează asupra puterii naturii și a spiritului uman.   •   Urmăriți lansarea live, pe Facebook , miercuri 28 octombrie, de la ora 19.30. Participă: Dana Pîrvan, Cristina Stănciulescu, Marius Constantinescu. Moderator: Denisa Comănescu. Înregistrarea evenimentului va fi disponibilă ulterior pe  canalul YouTube Humanitas .   •   În fiordurile înghețate ale Norvegiei de azi, a căror frumusețe sălbatică este mutilată de lăcomia omului, sau în Europa viitorului, deșertificată, devastată de războaiele purtate pentru cea mai prețioasă resursă a vieții, apa este cea care hotărăște destine și reconfigurează harta lumii. 2017. Signe a crescut în Norvegia, într-un peisa

"Sorry", online live de la Teatrul Bulandra!

Bulandra continuă seria difuzărilor în regim live streaming. 📆 În această seară, de la ora 19.00, SORRY de Aleksandr Galin, în regia lui Yuri Kordonsky. O tulburătoare poveste de dragoste, o reîntâlnire după 20 de ani, în care speranţele şi deziluziile lasă loc unui dialog de un dramatism consistent, într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate. 🎭 Distribuţia: Mariana Mihuț (Inna Rassadina) Ion Caramitru (Iuri Zvonariov) 🎭 Scenografia: Nina Brumuşilă 📷 Fotografii de Cosmin Ardeleanu ______________________ 🎤 Yuri Kordonsky: ”Iubesc oamenii. Iubesc viaţa, şi în frumuseţe, şi în urâţenie. Există o parte frumoasă a vieţii, clipa care trece. Faptul că ea trece, asta o face frumoasă. Cred că şi de asta teatrul e viu. Teatrul e clipa care trece. La film, poţi să vezi aceeaşi imagine o dată, de două ori, de o sută de ori, asculţi muzică şi poţi să repeţi aceeaşi piesă, dar la teatru, clipa nu se repetă niciodată. Stai în sală, vezi ceva şi realizezi că nu se va mai repeta nicio

Tandreţea magnoliilor de oţel

Robert Harling. Poate numele nu vă spune prea multe. „Steel Magnolias” („Magnolii de oţel”). Deja sună cunoscut, nu? Este titlul piesei de teatru scrisă de dramaturgul american şi adaptată de nenumărate ori pentru marele ecran, televiziune şi radio. De ce a avut un asemenea succes acest text? Nu este oare doar o poveste ca oricare alta? Poate da, poate nu... Pentru că ceea ce reuşeşte Robert Harling să facă este mai mult decât să nareze întâmplări obişnuite din viaţa unor femei din Louisiana. El vorbeşte despre cu totul altceva în piesa lui, aducând în prim-plan transformările prin care trece orice femeie, în momentul când este pusă faţă în faţă cu fapte de viaţă. Dramaturgul reuşeşte, astfel, să contureze portretele puternice ale unor femei (mame, bunici, soţii şi, cel mai important, prietene) care devin caractere general valabile în orice timp, în orice spaţiu social-cultural, şi care demonstrează că feminitatea poate să împletească puterea de oţel cu tandreţea şi delicateţea florilo