Treceți la conținutul principal

Autorii vorbesc despre cărțile lor

Noi apariții la Editura Humanitas în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie

Autorii vorbesc despre cărțile lor - Noi apariții la Editura Humanitas în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie
Autorii vorbesc despre cărțile lor
Noi apariții la Editura Humanitas
în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie
Care e diferența dintre un copil și un laptop?
•  format 13x20 cm, 284 pagini
 
Cristian Presură
Care e diferența dintre un copil și un laptop?
O călătorie personală prin religie, fizică și neuroștiințe
Această carte e mărturia unei aventuri personale a cunoașterii științifice contemporane și jurnal al căutării de sine a unui om pe care știința l-a învățat să se bucure de viață în afara oricărei certitudini.
Cristian Presură prezintă 'Care e diferența dintre un copil și un laptop?'
Arcașul fără arc
•  ilustrații de Mihail Coșulețu
•  format 15x21 cm, 304 pagini
 
Ștefan Liiceanu (ed.)
Arcașul fără arc
Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu
Arcașul fără arc este un fel de pateric al unei sofisticate culturi asiatice, în care cititorul va descoperi simplitatea rafinată a traiului zilnic, învățăturile, adesea paradoxale, ale unor înțelepți vestiți și va afla, poate, cu surprindere, răspunsuri neașteptate la întrebări stăruitoare ale existenței proprii.
Ștefan Liiceanu prezintă 'Arcașul fără arc'
Scurtă istorie a dezastrelor naturale
•  format 13x20 cm, 144 pagini
 
Lucian Boia
Scurtă istorie a dezastrelor naturale
Epidemii, cutremure și dereglări climatice
Schimbările climatice, cutremurele de pământ, epidemiile, intervențiile omului asupra naturii, toate adunate la un loc, influențându-se reciproc într-un moment anume al vieții planetei Pământ, ar putea să anunțe sfârșitul lumii așa cum credeam că o cunoaștem. În ce arcă a soluțiilor imediate se vor îmbarca oamenii spre a se salva pe ei înșiși și planeta?
Lucian Boia prezintă 'Scurtă istorie a dezastrelor naturale'
Vitrina cu șarlatani
•  format 13x20 cm, 288 pagini
 
Radu Paraschivescu
Vitrina cu șarlatani
Exemple savuroase, umor irezistibil, ironie tăioasă: Radu Paraschivescu ia în vizor tot soiul de minciuni ambalate pseudoștiințific, de la rețete de slăbit la rețete de nemurire karmică și detoxifiere magică. O carte care își propune să repună în drepturi discernământul, credibilitatea, adevărul.
Radu Paraschivescu prezintă 'Vitrina cu șarlatani'
Despre destin
•  ediție hardcover;
•  format 14.5x20,5 cm, 248 pagini
•  carte disponibilă din 10 noiembrie
 
Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu
Despre destin
Un dialog (teoretic și confesiv) despre cea mai dificilă temă a muritorilor
Zece scrisori schimbate cu eleganța și firescul unei prietenii intelectuale de peste patruzeci de ani, pline de reflecții, umor, experiențe personale și culturale, un turnir modern al ideilor în care se confruntă două concepții despre destinul omului. Un epistolar despre soartă și sorți care se citește pe nerăsuflate.
Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu prezintă 'Despre destin'

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea romanului Istoria apelor semnat de Maja Lunde, autoarea bestsellerului Istoria albinelor

Hipnotic, emoționant, inspirator,  Istoria apelor , un nou roman semnat de Maja Lunde, marea revelație a literaturii norvegiene, a apărut în această toamnă în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Ivonei Berceanu. Asemenea bestsellerului internațional  Istoria albinelor ,  Istoria apelor  se concentrează asupra puterii naturii și a spiritului uman.   •   Urmăriți lansarea live, pe Facebook , miercuri 28 octombrie, de la ora 19.30. Participă: Dana Pîrvan, Cristina Stănciulescu, Marius Constantinescu. Moderator: Denisa Comănescu. Înregistrarea evenimentului va fi disponibilă ulterior pe  canalul YouTube Humanitas .   •   În fiordurile înghețate ale Norvegiei de azi, a căror frumusețe sălbatică este mutilată de lăcomia omului, sau în Europa viitorului, deșertificată, devastată de războaiele purtate pentru cea mai prețioasă resursă a vieții, apa este cea care hotărăște destine și reconfigurează harta lumii. 2017. Signe a crescut în Norvegia, într-un peisa

"Sorry", online live de la Teatrul Bulandra!

Bulandra continuă seria difuzărilor în regim live streaming. 📆 În această seară, de la ora 19.00, SORRY de Aleksandr Galin, în regia lui Yuri Kordonsky. O tulburătoare poveste de dragoste, o reîntâlnire după 20 de ani, în care speranţele şi deziluziile lasă loc unui dialog de un dramatism consistent, într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate. 🎭 Distribuţia: Mariana Mihuț (Inna Rassadina) Ion Caramitru (Iuri Zvonariov) 🎭 Scenografia: Nina Brumuşilă 📷 Fotografii de Cosmin Ardeleanu ______________________ 🎤 Yuri Kordonsky: ”Iubesc oamenii. Iubesc viaţa, şi în frumuseţe, şi în urâţenie. Există o parte frumoasă a vieţii, clipa care trece. Faptul că ea trece, asta o face frumoasă. Cred că şi de asta teatrul e viu. Teatrul e clipa care trece. La film, poţi să vezi aceeaşi imagine o dată, de două ori, de o sută de ori, asculţi muzică şi poţi să repeţi aceeaşi piesă, dar la teatru, clipa nu se repetă niciodată. Stai în sală, vezi ceva şi realizezi că nu se va mai repeta nicio

Tandreţea magnoliilor de oţel

Robert Harling. Poate numele nu vă spune prea multe. „Steel Magnolias” („Magnolii de oţel”). Deja sună cunoscut, nu? Este titlul piesei de teatru scrisă de dramaturgul american şi adaptată de nenumărate ori pentru marele ecran, televiziune şi radio. De ce a avut un asemenea succes acest text? Nu este oare doar o poveste ca oricare alta? Poate da, poate nu... Pentru că ceea ce reuşeşte Robert Harling să facă este mai mult decât să nareze întâmplări obişnuite din viaţa unor femei din Louisiana. El vorbeşte despre cu totul altceva în piesa lui, aducând în prim-plan transformările prin care trece orice femeie, în momentul când este pusă faţă în faţă cu fapte de viaţă. Dramaturgul reuşeşte, astfel, să contureze portretele puternice ale unor femei (mame, bunici, soţii şi, cel mai important, prietene) care devin caractere general valabile în orice timp, în orice spaţiu social-cultural, şi care demonstrează că feminitatea poate să împletească puterea de oţel cu tandreţea şi delicateţea florilo