Întâlnirile online&live organizate de Humanitas și Humanitas Ficțion continuă.
Evenimentele din program pot fi urmărite live pe paginile de Facebook Humanitas sau Facebook Humanitas Fiction, iar înregistrările video și audio ale întâlnirilor vor fi disponibile ulterior pe canalele Youtube Humanitas și Soundcloud Humanitas.
MARȚI, 27 OCTOMBRIE, ORA 19.00
Live, lansare și dezbatere „Zoom pe știință/Știința pe zoom“ : Cristian Presură și Andi Moisescu discută despre volumul „Care e diferența dintre un copil și un laptop? O călătorie personală prin religie, fizică și neuroștiințe”.
Într-un interviu pentru Hotnews, fizicianul Cristian Presură spunea că nu e de acord cu perspectiva strict materialistă după care între un copil și un laptop nu e nici o diferență. Politicieni răuvoitori i-au citat trunchiat afirmația, inversând-o și creând în rețelele de socializare o isterie anti-Presură. Această împrejurare a declanșat scrierea cărții de față, mărturie a unui om aflat în căutarea credinței și eșafodaj complex de explicații științifice.
Întâlnirea poate fi urmărită pe pagina de Facebook Humanitas.
MIERCURI, 28 OCTOMBRIE, ORA 19.30
Live, lansare : Istoria apelor, un nou roman semnat de Maja Lunde, autoarea bestsellerului Istoria albinelor, care se concentrează de asemenea asupra puterii naturii și a spiritului uman. Participă Dana Pîrvan, Marius Constantinescu și Cristina Stănciulescu. Moderator: Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.
În fiordurile înghețate ale Norvegiei de azi, a căror frumusețe sălbatică este mutilată de lăcomia omului, sau în Europa viitorului, deșertificată, devastată de războaiele purtate pentru cea mai prețioasă resursă a vieții, apa este cea care hotărăște destine și reconfigurează harta lumii.
„În acest roman sensibil și plin de suspans se intersectează două povești despre impactul schimbărilor climatice. Ambele, construite cu mare atenție la detalii, sunt tulburătoare, iar Maja Lunde le unește treptat și subtil, cu un mare impact emoțional.“ — Kirkus Reviews
Întâlnirea poate fi urmărită pe pagina de Facebook Humanitas Fiction
JOI, 29 OCTOMBRIE, ORA 19.00
Live, lansare și dezbatere „Zoom pe știință/Știința pe zoom“: Fizicianul englez Jim Al-Khalili, editorul volumului „Extratereștrii. Ce ne spune știința despre viața în univers”, în dialog cu cu Ada Roseti și Vasile Decu.
Există extratereștri? Dacă ar exista, cum ar arăta? Cum ar înțelege ei lumea? Ce ar însemna să intrăm în contact cu ei? Răspunsurile ni le dau specialiștii de top din fiecare domeniu relevant – astronomie, astrofizică, biologie, chimie sau literatura și filmul SF. Oamenii de știință care semnează paginile de față acoperă astfel fiecare aspect al acestui subiect, de la posibilul mod de gândire al formelor de viață inteligente din afara sistemului nostru solar până la psihologia persoanelor care susțin că au fost răpite de ființe venite de pe alte planete, de la vânătoarea semnalelor extraterestre până la identificarea exoplanetelor ce ar putea găzdui viață.
Întâlnirea poate fi urmărită pe pagina de Facebook Humanitas.
Comentarii
Trimiteți un comentariu