Treceți la conținutul principal

Greta. Povestea ei. Nu ești niciodată prea mic să faci lucruri mari. Biografia neoficială a Gretei Thunberg în colecția Junior



Greta Thunberg a fost numită unul dintre cei mai influenți adolescenți din lume în 2018, cea mai importantă femeie a anului în Suedia în 2019 și, tot în 2019, a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace.

 

Greta. Povestea ei. Nu ești niciodată prea mic să faci lucruri mari. Biografia neoficială a Gretei Thunberg cuprinde text de Valentina Camerini, ilustrații de Veronica „Veci” Carratello și este publicată în colecția Junior, traducere din limba italiană de Emanuela Stoleriu.

 

Vîrsta recomandată 8+

 

„E o necesitate urgentă pe care nimeni nu o consideră o criză, în timp ce oamenii aflaţi la conducerea diferitelor ţări se comportă imatur. Trebuie să ne trezim şi să schimbăm lucrurile.”

 

Greta Thunberg, născută în 2003, este o activistă suedeză pentru protecţia mediului. În august 2018 a făcut grevă în faţa Parlamentului suedez pentru a-i determina pe politicieni să ia măsuri împotriva încălzirii globale. Iniţiativa ei depăşeşte deja graniţele Suediei şi inspiră tineri din toată lumea. Greta a luat cuvîntul la conferinţe importante despre climă şi nu numai: a vorbit la COP24, Conferinţa ONU despre probleme climatice, şi la forumul economic mondial de la Davos. Din 2019 e candidată la Premiul Nobel pentru Pace şi nu încetează să lupte pentru salvarea planetei.

 

Pregătiţi-vă să citiţi o poveste despre speranţă, curaj şi hotărîre. Aceasta este povestea adevărată a Gretei Thunberg, dar şi a altor băieţi şi fete din toată lumea care luptă împotriva indiferenţei celor mari, în numele unui viitor mai bun. Fiindcă nu eşti niciodată prea mic ca să schimbi ceva.

 

Colecția „Junior se adresează atît copiilor, cît și adolescenților. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romane fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale.

 

În pregătire: Philip Reeve, Dragonii nu există 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea romanului Istoria apelor semnat de Maja Lunde, autoarea bestsellerului Istoria albinelor

Hipnotic, emoționant, inspirator,  Istoria apelor , un nou roman semnat de Maja Lunde, marea revelație a literaturii norvegiene, a apărut în această toamnă în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Ivonei Berceanu. Asemenea bestsellerului internațional  Istoria albinelor ,  Istoria apelor  se concentrează asupra puterii naturii și a spiritului uman.   •   Urmăriți lansarea live, pe Facebook , miercuri 28 octombrie, de la ora 19.30. Participă: Dana Pîrvan, Cristina Stănciulescu, Marius Constantinescu. Moderator: Denisa Comănescu. Înregistrarea evenimentului va fi disponibilă ulterior pe  canalul YouTube Humanitas .   •   În fiordurile înghețate ale Norvegiei de azi, a căror frumusețe sălbatică este mutilată de lăcomia omului, sau în Europa viitorului, deșertificată, devastată de războaiele purtate pentru cea mai prețioasă resursă a vieții, apa este cea care hotărăște destine și reconfigurează harta lumii. 2017. Signe a crescut în Norvegia, într-un peisa

"Sorry", online live de la Teatrul Bulandra!

Bulandra continuă seria difuzărilor în regim live streaming. 📆 În această seară, de la ora 19.00, SORRY de Aleksandr Galin, în regia lui Yuri Kordonsky. O tulburătoare poveste de dragoste, o reîntâlnire după 20 de ani, în care speranţele şi deziluziile lasă loc unui dialog de un dramatism consistent, într-o Rusie ce anulează orice formă de libertate. 🎭 Distribuţia: Mariana Mihuț (Inna Rassadina) Ion Caramitru (Iuri Zvonariov) 🎭 Scenografia: Nina Brumuşilă 📷 Fotografii de Cosmin Ardeleanu ______________________ 🎤 Yuri Kordonsky: ”Iubesc oamenii. Iubesc viaţa, şi în frumuseţe, şi în urâţenie. Există o parte frumoasă a vieţii, clipa care trece. Faptul că ea trece, asta o face frumoasă. Cred că şi de asta teatrul e viu. Teatrul e clipa care trece. La film, poţi să vezi aceeaşi imagine o dată, de două ori, de o sută de ori, asculţi muzică şi poţi să repeţi aceeaşi piesă, dar la teatru, clipa nu se repetă niciodată. Stai în sală, vezi ceva şi realizezi că nu se va mai repeta nicio

Tandreţea magnoliilor de oţel

Robert Harling. Poate numele nu vă spune prea multe. „Steel Magnolias” („Magnolii de oţel”). Deja sună cunoscut, nu? Este titlul piesei de teatru scrisă de dramaturgul american şi adaptată de nenumărate ori pentru marele ecran, televiziune şi radio. De ce a avut un asemenea succes acest text? Nu este oare doar o poveste ca oricare alta? Poate da, poate nu... Pentru că ceea ce reuşeşte Robert Harling să facă este mai mult decât să nareze întâmplări obişnuite din viaţa unor femei din Louisiana. El vorbeşte despre cu totul altceva în piesa lui, aducând în prim-plan transformările prin care trece orice femeie, în momentul când este pusă faţă în faţă cu fapte de viaţă. Dramaturgul reuşeşte, astfel, să contureze portretele puternice ale unor femei (mame, bunici, soţii şi, cel mai important, prietene) care devin caractere general valabile în orice timp, în orice spaţiu social-cultural, şi care demonstrează că feminitatea poate să împletească puterea de oţel cu tandreţea şi delicateţea florilo